top of page
Hiihtäjä_1_edited_edited.jpg

MUONION MAINIOT LADUT

LATUKARTAT

Kilpaladut >>

Muonion latukartta >>

Oloksen latukartta >>

 

Muonion Mainiot Ladut on muoniolaisten matkailuyritysten ja kunnan yhdessä rakentama ja ylläpitämä latuverkosto. Latujen hoitovastuu on Latupoolilla, jonka käytössä on hyvä ja asianmukainen kalusto. Pääosiltaan latuverkosto on rakennettu purupohjaisiksi reiteiksi, jotta niiden käyttö olisi mahdollista ympäri vuoden patikointiin ja hiihtoon.

Hiihtokausi alkaa Muoniossa jo lokakuun puolivälissä ENSILUMEN LADUILLA, joiden lumivarmuutta lisätään lumetuksen avulla. Tämä on myös varmistanut hiihtomaajoukkueiden runsaat vierailut syksyn ensileireille Muonioon.

Kevään hiihtäminen pääsee vauhtiin helmikuun puolivälissä hiihtolomien aikaan, jolloin koko latuverkosto on käytössä, n 200 kilometriä.

Tunturi Lapin kuntia yhdistää myös ladut, jolloin innokkaimmille hiihtäjille tarjoutuu mahdollisuus noin tuhannen latukilometrin kokemiseen.

Syksyn merkittävimmät tapahtumat laduilla ovat Oloksen Ensilumen Kisat, TYKKIKISAT, jotka ovat nykyisin FIS-kilpailuja. Vuonna 1998 järjestettiin Oloksella Maailman Cupin avauskilpailut. Kevään hiihtotapahtumista on merkittävin LAPPONIA-HIIHTO, jonka tiedot löytyvät yhteistyökumppaneissa olevan linkkikuvan kautta. Pallashiihto järjestetään huhtikuun aikana ja muistakin talven tapahtumista saat lisätietoa MUONION matkailu-/tapahtumia sivuilta.

SKI MUONIO IG.png
bottom of page